Agapornis


L'agapornis és una au que té el seu origen en diferents punts d'Àfrica i que pertany a la família dels lloros. Compta amb nou espècies diferents i cadascuna es diferencia pels colors del seu plomatge. En general, són ocells molt cridaners i amb un caràcter molt obert, que fa que siguin molt simpàtics, juganers i cantadors.

Aquests animals són sociables i els agrada viatjar en grup. També poden ser sociables i dòcils amb els humans si se'ls tracta bé. Són de caràcter tranquil però, especialment les femelles, poden mostrar-se agressives i territorials en època de reproducció o amb l'arribada de nous exemplars.

Els agapornis són coneguts per tornar-se inseparables quan el mascle i la femella es coneixen, ja que els agrada tenir un company de per vida. Aquest comportament pot començar des que són petits, sobre els 6 mesos. Un cop a parella, romandran junts gairebé tot el temps, dormint i jugant junts. També podem veure'ls empolainant l'un a l'altre i fins i tot mostrant-atencions contínuament.